Wijn info

WAT IS VEGAN WIJN ?

We zien je denken “wijn wordt toch gemaakt van druiven? Dus dat is toch veganistisch?”. Een logische gedachte die helaas niet altijd klopt. Bij het klaren van de wijn wordt er vaak gebruik gemaakt van dierlijke producten zoals vislijm, caseine eiwit of gelatine. In het laatste proces van wijn maken worden deze middelen aan de wijn toegevoegd. Vervolgens binden de vaste deeltjes die de wijn troebel maken, zich aan deze middelen en tezamen worden ze uit de wijn gefilterd. Deze klaringsmiddelen zijn natuurlijk niet wenselijk voor veganisten en sommige vegetariërs: hoewel deze stoffen echt niet meer in de wijn aanwezig zijn als je deze drinkt, zijn ze wel met de wijn in aanraking gekomen gedurende het productieproces. Er zijn echter ook middelen zonder dierlijke oorsprong om de wijnen helder te krijgen. Gelukkig zijn die wijnen net zo lekker!

WAT IS BIOLOGISCHE WIJN ?

Biologische wijn is de drank die gewonnen wordt uit alcoholische gisting van biologisch geteelde druiven.
In tegenstelling tot “gewone” wijn, waar omstandig gebruik gemaakt wordt van chemische middelen, worden de druiven in de biologische cultuur geteeld zonder gebruik van enig chemisch samengesteld product. Kunstmeststoffen, zwaar giftige onkruidverdelgers (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticiden en fungiciden zijn STRIKT VERBODEN in deze teelt.
De biologische teelt is 100% milieubewust en volledig veilig voor de gezondheid.
Dit kan spijtig genoeg niet gezegd worden van de “gewone” wijnteelt, die voor de gemakkelijkheidsoplossingen kiest met vooral grote productiviteit en optimaal winstbejag voor ogen.